Werkwijze

Fotografie

Graag neem ik de tijd en aandacht voor de fotografie. Een ontspannen, karaktervolle portretfoto ontstaat niet binnen 10 minuten. Een fotosessie duurt al gauw anderhalf uur.
De kledingkeuze bepaal jij zelf, maar indien je dit op prijs stelt kan ik je hierin adviseren. Ook controleer ik of kleding en haren goed zitten.

Nabewerking

Nabewerking is een belangrijk aspect dat veel van de sfeer en de kwaliteit van de foto bepaalt. Natuurlijk is het belangrijk dat de foto in de basis goed is. De belichting, scherpte, compositie, gezichtsuitdrukking en pose moeten kloppen. Maar vervolgens kan nabewerking nog veel toevoegen aan ‘het gevoel’ van de foto. Het verhogen van het contrast, het aanpassen van de kleurtonen, het toevoegen van een filter, het versterken van het licht of juist verzachten; het zijn allemaal manieren om een foto te versterken en een uniek karakter te geven. Retoucheren is de finishing touch. Het wegwerken van oneffenheden van de huid, het verscherpen of verzachten van onderdelen en het verwijderen van pluisjes van de kleding zorgen voor een mooi verzorgd eindresultaat van hoge kwaliteit.

Levering

Alle door mij geselecteerde foto's worden in kleur en zwart-wit via WeTransfer aan u geleverd. Voor afdrukken zou ik u willen adviseren dit bij Profotonet te laten doen. Zij leveren de beste kwaliteit en kunnen de foto's ook op alle mogelijke materialen voor u verwerken.